header

E-DOGODEK za presojevalce- IZBOLJŠAJTE SVOJE KOMPETENCE

Rezervirajte si svoj čas v sredo, 3.2. od 09:00 do 15:30, ko bomo organizirali online srečanje za presojevalce. Rdeča nit dogodka = agilni v letu 2021.

Vabimo presojevalce in skrbnike sistemov vodenja, ki si želijo dvigniti kompetence in nadgraditi svoje znanje na področju izvajanja presoj, obvladovanju dokumentacije, izboljšavah in integriranih sistemov vodenja.

Z vami bodo svoje znanje in izkušnje na primerih iz prakse delili vodilni presojevalci certifikacijske hiše Bureau Veritas: Ivan Črv, Gregor Simonič, Matej Klasinc, Miran Gašper, Sandra Zoppe in Viljem Strašek.

Dogodek bo povezovala Ines Hikl.

VSEBINA:

Ivan ČRV: Priložnosti za izboljšave- kako jih sprejemamo?

Govorili bomo o odnosu presojanca in presojevalca.Ali smo sposobni sprejemat neskladnosti kot nekaj dobrega in priporočila kot priložnost za izboljšavo. Ali pa je naš odziv na priložnosti za izboljšave negativen in želimo, da stvari ostajajo takšne kot so in ne želimo, da se karkoli spremeni v našem delovanju?

Matej Klasinc: Dokumentacija sistema vodenja – breme ali priložnost?

Govorili bomo o dokumentiranih informacijah. Katere so tiste informacije, ki jih mora podjetje obvladovat. Kako je lahko obvladovanje dokumentiranih informacij priložnost?

Viljem Strašek: Nenehno izboljševanje PDCA skozi standarde

V kolikor ne razumemo vseh soodvisnih povezav zahtev standardov po celotni PDCA zanki zgubljamo veliko priložnosti za izboljševanje. Govorili bomo o razumevanju PDCA kroga v njegovi uporabi v praksi.

Razumevanje PDCA kroga je osnova za koordiniranje aktivnosti nenehnih izboljšav. V teoriji je PDCA cikel najpogosteje ponazorjen v obliki kroga in štirih »uravnoteženih« polj.  V praksi običajno prihaja do odstopanj. Do težav prihaja predvsem, ker v večini primerov čas posvečamo izvajanju samega dela, premalo planiramo in še manj nadziramo in ukrepamo. PDCA je univerzalen cikel in mora postati naša redna rutina tudi pri izvajanju presoj, če želimo vzdrževati procese na določenem nivoju in še zlasti, če jih želimo izboljševati. Uporaba kroga PDCA pomeni nenehno iskanje učinkovitejših metod izboljšanja. Krog izboljšav se nikoli ne konča.

Sandra Zoppe: Bodočnost presoj- agilni notranji presojevalci

Podjetja, organizacije se spreminjajo – temu jih silijo zunanji in notranji dejavniki okolja,  spremembe vnašajo v sisteme, dokumentacijo, postopke, organiziranje procesov, izobraževanje zaposlenih, timov, vodstev. Podjetja spreminjajo malenkosti in velike stvari, kar omogoča prilagajanje in s tem tudi konkurenčnost. Podobno razmišljanje prenesemo na notranje presoje, notranje presojevalce – tudi te se morajo spremeniti. Če se od organizacije pričakuje, da je vitka, da je agilna, da je inovativna, se to pričakuje tudi od zaposlenih in od samih notranjih presoj.

Gregor Simonič: Prednost uporabniku prijaznih integiranih sistemov vodenja

Potreb po obvladovanju različnih področij delovanja s pomočjo standardov, ki vodijo v delovanje sistemov vodenja v organizaciji je vedno več. Za izboljšano učinkovitost teh sistemov, jih je potrebno načrtovano integrirati. Govorili bomo o učinkovitem integriranem sistemu. Smisel integracije ni le v obvladovanju skupnih zahtev, ampak predvsem v večji uporabnosti in prilagodljivosti integriranih sistemov. Pri tem je uporabniška prijaznost še kako pomembna. Pristop k integraciji ob takšnih predpostavkah postane zelo individualen. Cilj je učinkovit integriran sistem, ki podpira vodenje poslovnih procesov na način, da implementacija zahteve standardov  le te izboljšuje, hkrati pa predstavlja uporabniku prijazno okolje za obvladovanje

Miran Gašper: Učinkovit notranji presojevalec – razumevanje in uporaba čustvene inteligence

Ste med presojo že kdaj naleteli na “težko osebo”? Bi radi povečali svojo sposobnost, da ostanete mirni in profesionalni pod pritiskom?” Izvajanje presoje je delo osredotočeno na  ljudi. Seveda presojamo procese in tveganja, toda osnova vsega so ljudje. In če presojamo ljudi, moramo biti človeški in če želimo biti človeški, moramo pokazati določeno stopnjo čustvene inteligence. Govorili bomo o izvajanju presoj ob upoštevanju ključnih elementov čustvene inteligence, mehkih veščinah presojevalcev in kako z uporabo čustvene inteligence vzpostaviti in vzdrževati pozitivne in produktivne odnose s presojanci.

Dan pred začetkom e-dogodka boste na vaš elektronski naslov prejeli link s pravico za vstop.

Za sodelovanje na e-dogodku boste potrebovali napravo (računalnik, tablica, pametni telefon) z dostopom do dobre internetne povezave z mikrofonom in slušalkami.

Po seminarju bodo udeleženci prejeli potrdilo o udeležbi na strokovnem seminarju.

Za dodatne informacije smo dosegljivi preko elektronske pošte seminarji@bureauveritas.com in na telefonski številki 01 4757 629 ali 01 4757 669.

Označi št. udeležencev:

Informacije o seminarju

Kontakt


Datum izvedbe in lokacija:

3.2.2021
v živo, preko spleta
Trajanje: 1 dan
Cena: 245 EUR (brez DDV)
Označi št. udeležencev:

Seminar za podjetje

Za pripravo ponudbe klikni na povpraševanje po ponudbi