header

E – DOGODEK: VARNOST ŽIVIL – POJAV IN OBVLADOVANJE TVEGANJ

 29. septembra, od 9.00 do 15.30, vas vabimo na največji strokovni seminar v Sloveniji s področja varnosti živil.

Zaradi zagotavljanja varnosti gostov in udeležencev bo dogodek potekal v živo, preko spleta.

Rdeča nit srečanja bo pojav in obvladovanje tveganj s poudarkom na sistemskih pristopih.

Dogodek je namenjen predstavitvi, merjenju in razvoju kulture varnosti hrane (kaj kultura varnosti hrane je, kako jo meriti), ter obvladovanju tveganj v živilski industriji predvsem s prikazom primerov dobrih praks.

Skozi  seminar vam bo 7 predavateljev podalo odgovore na vprašanja:

  • Na kakšen način zmanjšati ranljivost na potvorbe živil in materialov?
  • Kako vzpostaviti nadzor nad pogodbeno proizvodnjo (outsourcing)?
  • Kako vzpostaviti nadzor nad pogodbenim izvajanjem storitev?
  • Kdaj in kako izvajati validacije  ter kdaj in kako overjati sistem vodenja varnosti živil?
  • Zakaj je analiza vzroka za pojav in učinkovito rešitev neskladnosti tako pomembna?
  • So periodična usposabljanja zaposlenih le formalna zahteva standardov?

PROGRAM

9:00 – 9:15 UVODNA BESEDA

9:15 – 10:45 STROKOVNO PREDAVANJE

  • Kultura varnosti hrane – zahteve standardov, vzpostavitev, merjenje in razvoj kulture varnosti hrane v podjetjih; Irma Koren, Bureau Veritas, d.o.o.

10:45 – 11:00 ODMOR

11:00 – 12:30 OBVLADOVANJE TVEGANJ – Primeri dobrih praks iz živilske industrije, 1. del

  • Načrti zmanjševanja ranljivosti za potvorbe živil v praksi; Jana Ramuš, GZS
  • Nadzor pogodbene proizvodnje (Outsourcing) v praksi; Anže Brejc, Ljubljanske mlekarne d.o.o.
  • Nadzor pogodbenega izvajanja storitev; Specifikacije storitev; dr. Boris Kovač, Mlinotest d.d.

12:30 – 13:00 ODMOR

13:00 – 14:30 OBVLADOVANJE TVEGANJ – Primeri dobrih praks iz živilske industrije, 2. del

  • Validacija in verifikacija sistema varnosti živil; Nataša Trtnik, UKC SBPD
  • Neskladnosti, analize vzrokov ter korektivni in preventivni ukrepi; Stanislav Bradeško, Bureau Veritas d.o.o.  
  • Usposabljanja v živilski industriji; Primož Mokorel, Utilitas d.o.o.

14:30 – 15:30 VPRAŠANJA IN RAZPRAVA

 

Udeležbo na seminarju priporočamo:

  • zaposlenim v razvoju, proizvodnji, predelavi, pripravi, skladiščenju in prodaji živil;
  • zaposlenim v proizvodnji embalaže, ki prihaja v stik z živili;
  • vsem tistim, ki jih zanima problematika varnosti živil.

 

Dan pred začetkom e-dogodka boste na vaš elektronski naslov prejeli link s pravico za vstop.

Za sodelovanje na e-dogodku boste potrebovali napravo (računalnik, tablica, pametni telefon) z dostopom do dobre internetne povezave z mikrofonom, kamero in slušalkami.

Po seminarju bodo udeleženci prejeli potrdilo o udeležbi na strokovnem seminarju s področja varnosti živil.

Za dodatne informacije smo dosegljivi preko elektronske pošte seminarji@bureauveritas.com in na telefonski številki 01 4757 629 ali 01 4757 669.

Označi št. udeležencev:

Informacije o seminarju

Kontakt


Datum izvedbe in lokacija:

29.9.2020
v živo, preko spleta
Trajanje: 1 dan
Cena: 215 EUR (brez DDV)
Označi št. udeležencev:

Seminar za podjetje

Za pripravo ponudbe klikni na povpraševanje po ponudbi